Så blev 2017

Året är snart slut och det är dax att blicka framåt. Men först vill jag blicka bakåt. Sammanfatta 2017, vad var bra, vad gick mindre bra, vad kan jag lära av det. Hur uppnådde jag mina mål och sist fundera på vad ska tas med in i 2018.

Så hur var då mitt 2017. Som vanligt har vi firat många födelsedagar med släkt och vänner. Några dop har det oxå blivit. Den 10e mars kom Saga till oss och våran familj blev komplett. Detta är nog utan tvekan det största detta året. Vilken glädje (å smärta).

En annan stor och fantastisk sak var att min härliga karl överraskade mig med den stora frågan då jag fyllde år. Så numera är vi förlovade.

Semestern bjöd på mycket roligt för både vuxna och barn. Skara sommarland, astrid Lindgrens värld, folkrace, badland, badhus, campingliv och mycket mer. Men sommarens största händelse var nog att vi skicka in ett bygglov och beställde ett hus. Det är omväldigande på så många vis.

Hösten däremot hade jag kunnat hoppa över. Jag har varit sjuk, vilket inneburit många sjukhusbesök, mycket trötthet både fysiskt och mentalt.

Ja det finns mycket att blicka tillbaka på som jag nog får återkomma till i senare inlägg.

Som jag sagt innan så avger jag inte “hitte på” nyårslöften. Utan jag sätter upp mål och dessa funderar jag ganska länge på innan jag väl bestämmer mig.

Mål kan ändras, justeras, kastas. De autentiska håller en allert och motiverad oavsett vad. De har en helt annan drivkraft än vad nyårslöften annars har. Det är därför jag gillar dem.

Jag satte mål i början av året, endal har jag uppnått, endel har jag fått korrigera och några kommer helt enkelt få flyttas till 2018. Mer exakt hur resultaten för målen 2017 blev får jag presentera i ett eget inlägg senare. Även mina funderingar kring 2018 års mål kommer i eget inlägg.

Idag skall vi fira det gångna året ihop med vänner och familj här hemma. I morgon är det ett nytt år, nya tag och jösses vad mycket spännande som väntar oss framöver.

Gott nytt år till er alla!!

Hur barnslig får man bli?

Hej hej
När det gäller rubriken idag så syftar jag helt och hållet på mig själv. Alltså jag blir så trött på mig själv. Hur ofta händer det inte att jag går här hemma och längtar efter lugn och ro. Jo det händer säkerligen flera gånger om dagen.
Idag har mio och fanny åkt hem till sina kusiner och skall sova där. Som dom har längtat eftet det. Och jag vet att det kommet gå jättebra. Men ändå sitter jag nu här hemma. Det är lugn och ro, bara dom små barnen och jag. Och jag längtar ihjäl mig efter de stora barnen.  Som sagt, barnsligt, jag borde ju passa på och njuta för fullt. Jag kommer ju ändå att få träffa barnen i morgon så det är ju knappast "forever".
Jag är van att fanny inte alltid är hemma. Hon är ju lite större och sover ofta hos mormor. Mio däremot är jag van att ha hemma.
 
Blir intressant å se hur jag ska klara separationsångesten när vi ska till malmö. Då ska vi lämna alla 4 barnen fredag till söndag. 

Håll i er. ..

Men jag längtar efter julbordet. JAG som inte ens gillar julmat längtar helt plötsligt efter mammas julbord på julafton. Har ingen aning om vad jag ska äta mer än omeletten å stekt fläsk, när jag väl är där. Men just nu så bara toklängtar jag. Och så längtar jag efter att någon typ av julfeeling ska infinna sig. Tänk om man hade fått känna samma längtan efter jul som man gjorde som yngre. Minns det som en magisk tid. 
 
Nu är även detta år snart Slut.  Jag har börjat sammanfatta mitt 2017. Funderat på vad bra saker jag vill ta med mig till 2018 och mindre roliga saker jag vill arkivera i 2017. Kollat lite på de mål jag satte för året och hur de ska justeras inför nästa. Har ni börjat fundera över er "måltavla" inför 2018?
 
RSS 2.0