Tankar... 🤔

Ett barns tankar är nått som kan få mig att oxå börja fundera och ibland känna mig korkad.
Jag anser mig själv som ganska bildad. Har studerat mina 9år i grundskolan, gick en bra utbildning på gymnasiet (nvna), studerar till ekonom på högskolan och så några års livserfarenhet på det.  ÄNDÅ kan min 4a årings tankar ge mig huvudbry 😂. 
 
Han är inne i en period nu där han har mycket funderingar och mycket tankar. Ska ge er lite exempel så förstår ni vad jag menar.
Mamma, hur kommer vi upp till aragon (vår katt) i himlen? Hur långt är det dit? Hur kan han vara både där och i marken? (Vi begravde honom) men mamma, vad är en själ?
Mamma, varför går myrorna på rad?  
Mamma, vart bor tomten?  Hur kan han ge alla presenter samtidigt? 
Mamma, vart tar rymden slut?  Mamma, hur stor är rymden?
 
Ja ni ser, funderingarna och frågorna tar aldrig slut. En hel del frågor går ju svara på men en del får jag lixom inte till något realistisk svar. Utan istället har min 4a åring lyckats få mig att även jag börja fundera. Ja varför går alltid myrorna på rad 🤔 eller hur förklara man egentligen vad en själ är? 
 
Många av hans funderingar kommer just när vi nattar. Och ofta slutar det som idag, med att han sover å kvar sitter jag och fortfarande funderar på hur jag ska hitta realistiska svar 😂

Helgens roadtrip 😍

Hej!
Vill börja med att tacka min fantastiskt underbara mamma som bodde här hos oss i helgen. Hon passade våra barn och djur så att vi kunde unna oss att åka ner till gbg och där spendera helgen med ett härligt gäng vänner. Även barnen vart mycket nöjda med att ha mormor här ❤.
 
Så till helgens lilla roadtrip. Vi packade in väska i pickupen å puttrade ner till storstaden i lördags. Vi åkte först till gökboet. Där väntade ett 30-tal vänner 😊. Alla mer eller mindre lika biltokiga som min sambo och mer eller mindre lika tävlingsinriktade som mig 😉. Vi blev indelade i 4a lag. Vi tävlade först i en femkamp, sen dragkamp och tävlingen avslutades med en hinderbana.
Ett härligt gäng människor, alla bjöd på sig själva, tävlingsinriktade till max men ändå så mycket skratt å 'pepp' på samma gång 😍.
 
Efter dessa bravader begav vi oss till hotellet. Grabbarna relaxa i bubbelbadet med lite grogg å historier medan jag å vickan passa på att shoppa lite barnkläder i 5an huset. Alla glada å nöjda 🤑.
 
Senare åt och drack vi gott på o'learys. Maten, drycken å sällskapet var utmärkt MEN den servitris som vi fick bör definitivt byta jobb. Hon var totalt pisstjurig och otrevlig från att vi först kom tills vi gick därifrån. Allt var tydligen jobbigt för henne. Ändå hade vi ju redan förbokat och förbeställt vad alla skulle äta så det enda hon egentligen behövde göra var att ta dricka beställning, servera, duka av och ta betalt. Så man kan lätt säga att det var fel person på fel plats och hon lär inte tjänat någon driks av oss i alla fall.
 
Så vi gick vidare efter maten och landade i hotellbaren en stund. Efter mycket goa historier, mycket goda skratt, lite armbrytning m.m. gick vi till star bowling. Kastade lite dart. Tävlade i bowling och bilkörning. Sen blev kl midnatt å då tackade jag för mig medan de andra drog vidare till kasinot. Så trött jag och min höggravida kropp var! Kunde knappt inte sova något på hela natten för alla sammandragningar jag hade.
 
Sammanfattar helgen som väldigt kul. Har skrattat för resten av året. Och för husefridens skull här hemma så var det nog tur att jag vann över min J i 3 av 4a grenar ✌. 
 
Jag tänkte bjuda på ett litet axplock av alla de bilder jag tog under helgen. Alla kan jag inte lägga in för då blir det ett väldigt långt blogginlägg.
 
Några av oss som väntar med spänning på att få börja tävla.
Uffe blev grymt förvånad när han insåg att han råkade få påsen att fastna precis i början 😂.
Ja vad ska man säga.....snygga hjälmar grabbar.
Kasta yxa va betydligt mycket svårare än jag trodde.
Är mycket glad att jag slapp rulla i klotet. Hade behövt x antal spy påsar. 
Dom satt kvar i säkert 10-20 sekunder 🙈.
Krigarinstinkten kom fram på de flesta.
 
Den avslutande hinderbanan. En del va sjukt snabba och duktiga på denna.
Hela gänget samlat 😊. 
 
Även om helgen var välbehövd för oss så tycker jag det va otroligt skönt att komma hem till barnen.
 
Dessa glada och busiga grabbar spenderade jag eftermiddagen med 😍.
Fanny var givetvis med oss oxå men ville inte vara med på kort.
 
Nu är det dags att sova. I morgon skall vi lyssna på lillan och ta stick i armen på mig.
 
Kram å hej.

Annonsering på schemat idag.

Go kväll! Gissa vad jag gör 😂 jo nattar barn 😉.
Idag har vi 'officiellt' lagt ut annons på våran lilla ponny. Är mycket blandade känslor här hemma angående att sälja henne. Men man ska inte vara egoistisk och behålla en häst som bara får gå å aldrig göra nått rolig. Även om det är känsloladdat just när man skall sälja. 
Tänk så mycket bättre/roligare hon kommer få hos en familj med något litet hästtokigt barn som vill borsta, mysa, gosa, rida och greja varje dag. Här får hon den dagliga skötseln, lite kramar och en extra morot,  men inte mycket mer än så.
Jag blev förvånad över hur många som har varit intresserade av henne på så kort tid. Är ju givetvis positivt. Då har man ju möjlighet att hitta rätt familj för just henne 😊.
Har en familj som känns väldigt bra som skall komma och titta på henne. Där hoppas vi starkt på att det ska funka. Och annars är det redan fler som vill komma, vilket oxå det känns bra.
 
I förmiddags satt jag och skrev på mitt doptal som jag skall hålla nästa helg. Jag ska bli gudmor åt underbara lilla signe 😍. Att skriva ett tal känns inte som några större problem, men att däremot stå och tala inför folk är jag definitivt inte bekväm med 😣. 
Så jag måste nog träna några gånger 😂. Känns ändå bättre att ha skrivit ihop något eget än att behöva läsa en av diktern/verserna som prästen ger en. Jag kommer definitivt läsa fel å staka mig igenom en text jag inte själv har skrivit, å då blir det ju ännu mer nervöst att tala inför folk. Bokstäverna i skrivna texter/böcker har nämligen en tendens att 'hoppa runt' hej vilt för mig 🤔.
Jag lägger kanske ut talet här sen så ni oxå kan få ta del av det 😊. 
 
Jag bara måste skryta lite om mina barn idag oxå 😍. Efter skola/dagis så åkte vi till stan. Fixade fannys nya glasögon som felix lyckades få tag i igår och drog helt sneda. Sen gick vi till leksaksaffären och köpte present till signe. Barnen skötte sig så exemplariskt bra! Inte ett gnäll eller tjafs eller tjat om vad dom ville ha i affären. Dom tittade runt, hittade givetvis massa fint och kul men nöjde sig med att få välja en fin sak till signe 😊.
Sen tog vi vägen via gyllene måsen innan vi landade hemma hos farmor och farfar. Även där kunde dom hålla sams 👌. 
 
Nu sover grabbarna äntligen så nu skall jag titta till den stora tjejen och se om hon gömt sig under täcket med mobilen  😘.
 
//ingela
 
RSS 2.0