Många funderingar när hjärkontoret spårar ur.

Go kväll. Jag sitter själv i soffan då kidsen sover å sambon blivit utringd på en saltrunda. Dricker julmust, äter mintchoklad och försöker reda ut tankarna som swishar förbi i huvudet. Det sista är inte helt lätt kan jag lova. Nu när jag är väldigt trött så snurrar tankarna ordentligt å fort går det. Ibland blir jag allt lite förvånad på vad jag hux flux kan sitta å fundera på.
Som för en stund sen. En tanke som kom från ingenstans. Men bara sådär så var hjärnverksamheten igång.
 
Jag har en vän (har nämnt honom tidigare). Han har ett, i Sverige, inte helt vanligt jobb. Man kan nog närmast kalla honom en Svensk cowboy. Vilket fall så får han genom sitt sätt att leva och det jobb han valt, träffa mycket olika människor. När jag skriver olika så menar jag verkligen olika. Män, kvinnor, barn, vettiga, somliga inte lika vettiga. Och för att inte glömma så träffar han ju på en hel del olika djur. 
Ja allt detta leder ju till att han har massor av livserfarenhet. Och extremt mycket livshistorier att berätta. Jag lovar er, man blir inte uttråkad när han börjar berätta sina "historier". Ex hur många har fångat förrymda lamadjur med hjälp av lasso, mitt i trafiken. Hur många har ens ett lasso liggande i bilen. Och vad är oddsen att just den som har det, hamnar i bilkö pga lösspringande djur. Jaja, ni fattar. Many stories to tell. 
 
Ska tillägga att han är lika gammal som mig. Alltså precis lagom ung 😉.
 
Så Nu till min fundering innan ikväll. Tänk om si sådär 40år när vi är äldre (För gamla blir vi aldrig). Tänk vad historier det finns att berätta då. Tänk vad många timmar som kan ägnas åt att prata gamla minnen å historier. Det slog mig att han kommer vara den där "gamla gubben" som ALLA vet vem det är på tävlingsbanan. Den som alla ser upp till, respektfullt och samtidigt med lite rädsla. Respektfullt för den mannen har presterat på topp. Och med lite rädsla pga att man vet att han är lite "full i fan", så man vet aldrig vilket bus han kan hitta på. Ni anar inte hur många fötter han dragit undan med hjälp av ett lasso då nån kaxig jävel gått förbi. Mins inte ens hur många gånger jag flög i backen på det sättet när vi var yngre 😂. 
Han kommer vara den där gamla stofilen som sitter vid brasan på kvällen och berättar den ena roliga händelsen efter den andra. 
 
Det ska faktiskt bli kul att sitta med där, lyssna och skratta hysteriskt åt alla märkliga situationer han hamnat i genom åren. Det är nog helt ärligt inte så ofta jag ser fram emot att bli äldre, men just detta kommer bli riktigt roligt.
 
 
 

Då var det dax igen.

Hej allt bra med er? Här gör vi inte mycket idag. Jag försöker göra minsta möjliga sak, på längsta möjliga tid...typ. Misstänkte i helgen att jag åter igen fått tillbaka infektionen. Gick till läkaren igår och javisst hade jag rätt. 
Har ju nu fått medicin igen men det märks idag att kroppen gör sitt bästa för att bekämpa bakterierna. Det tar ju några dagar innan man märker att medicinen har hjälpt.
Så idag är kroppen sliten. Lite synd att man inte är lika sliten i huvudet. Blir ju så rastlös av att inte orka göra något. 
 
Så vad gör ni för roligt idag?

Nu har vi jul, här i vårt hus....tralalala

Ja kommer ni ihåg att jag sa att vi tar fram pyntet tidigt i år.
 
Så här ser det ut hemma hos oss.
 
Japp, granen är framme ihop med det mesta andra julpyntet. Nu är det säkert flera av er som tycker att vi tagit fram granen en aningen tidigt. Och vet ni vad, det tycker jag också. Däremot tycker barnen att det var en alldeles utmärkt idé att fixa detta ihop med mormor i helgen.
Mio har ju som ni vet längtat efter julpyntet sen oktober. Han har frågat om å om igen hur många dagar det va kvar tills vi fick julpynta. Förra veckan började han inte räkna ner veckor eller dagar längre utan började räkna ner timmar!  Vet ni hur irriterande det är att svara si sådär, 4-5gånger om dagen på frågan; mamma hur många timmar är det kvar nu då?. Och all räknande sätter min "mammahjärna" lite ur spel. Kan ju påstå att jag är lite lätt seg i huvet just nu av tröttheten. Så när han sen i fredags började fråga hur många minuter det är kvar fick jag nog.
Kan alla affärer och knallerior sätta fram granar, klappar, renar, tomtar å hela kittet. Ja då kan vi gott göra det också. Så välkommen julen, vi är väl förberedda.
RSS 2.0