Tankar och funderingar.

Hej på er. Sjukstugan fortsätter som vanligt här hemma. Mio har definitivt vattenkoppor. Ingen tvivel om det. Prickar/blåsor blossar upp överallt.
Detta innebär ju att vi får hålla oss hemma och ingen vill hälsa på oss pga kopporna eller min förkylning. Så sjukt långtråkigt!!! 
 
Jag brukar alltid försöka hålla mig fysiskt sysselsatt. Gör jag inte det så blir jag antingen galet trött eller så börjar hjärnan gå på högvarv. Det där med hög hjärnaktivitet kan tyckas bra om man använder den till något kreativt och positivt. Annars kan jag, av egen erfarenhet, intyga att det bara är jobbigt. 
Kombinationen 1 sjukt barn + 1 sjuk mamma + 2 rastlösa/understimulerad barn kan (för mig) bara sluta dåligt. Den där positiva energin att lägga all tankeverksamhet på finns liksom inte tillgänglig.
Så då börjar hjärnan stressa igång. Alla "måsten", alla potentiella motgångar, varje "to do-lista" nöts igenom om och om igen. Allt tjafs och bus går mig på nerverna. Jag önskar så att det fanns en off-knapp i det läget. Bara kunna pausa hjärnan för en stund. 
För att inte bli totalt knäpp har jag kommit på ett sätt som funkar för mig. Jag försöker helt enkelt rikta mina tankar mot något annat. Verkligen fokusera en liten stund på att hitta något annat att lägga all tankeverksamhet på en stund. Det är då jag försöker sväva iväg (mentalt) och fundera över hur saker och ting fungerar. Varför gör man si eller så. Ni vet sånna där sköna funderingar som ex. Hur kan man veta hur stort universum är. Vem kom på att smällen "big bang" inträffa? Hur kan något så äckligt som majs bli så vansinnigt gott bara det får byta form till popcorn? Hur sjutton tänker en miljöpartist? Undrar hur många liter barnsnor man torkar under en livstid?
 
En del funderingar är helt klar aningen djupare än andra men det är inte där min poäng ligger. Poängen för mig är att få min hjärna att byta fokus från det som stressar mig. Helt enkelt lägga den mentala energin på något mer filosofiskt och inte så "nödvändigt". 
Blev en aning rörigt men ni fattar nog.
 
Jag har iallafall spenderat dagen med barnen. Jag har även klippt gräsmattan. Den jäkeln har helt plötsligt vaknat till liv och blivit jättelång. Många undrar hur jag får något gjort här hemma med alla barn. Jag ska visa er hur jag gör när ex gräset skall klippas.
En i vagnen och en fastspänd i gungan. Blir ett evigt springande mellan gräsklipparen och att putta fart men ingen av dom kan ju rymma i allafall.
 
 
Glada ungar och mellanmålet var till belåtenhet.
 
Med det leendet säger jag god kväll och hejNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0