En lugn förmiddag på säs.

Ok vad är det som har hänt?! Jag sitter nu i nästa väntrum och det är oxå helt TOMT. Just detta väntrum är inte vilket väntrum som helst utan det är på Akuten.
 
Har väntat på Akuten många gånger och detta har jag aldrig tidigare mött, ett tomt väntrum. Bra jobbat alla denna morgon! Denna korta väntetid vill vi ha på Akuten alla dagar.
Så efter någon minut fick jag gå vidare till ortopedmottagningen. Gissa vad som väntade mig i väntrum 40....
 
Jo ett Tomt väntrum 😂.  Här fick jag däremot sitta en bra stund. När det väl blev min tur fick jag ett rum med en helt ny utsikt.
Rätt tomt där ute oxå.

Nu är jag klar. Läkaren jag fick undersökte fingret. Han tittade, kände och klämde. Frågade massor och testade (den obefintliga) styrkan i fingret. Röntgenplåtarna visade att det finns ett brott i fingertoppen. Därför jag kan vicka på toppen åt håll den inte ska gå att vicka 😂. Inte konstigt att det gjorde förjävla ont när jag klämde mig. Brottet har dock inte läkt då benbitarna ligger ca 2mm ifrån varandra. Nerverna har blivit skadade, likaså blodkärlen i fingret.

Han pratade sedan med en handspecialist, sa han. Läkaren sa att dom vill inte operera tillrätta brottet då riskerna kan va större än nyttan. Så nu har jag visst en extra led på det fingret 😉. Nerverna och blodkärlen kan dom inte heller göra något åt. Inte ens om jag kommit dit direkt så han. Så det enda man kan göra nu är att ha stödbandage om man känner att man behöver det. Han undra om jag ville ha gips men det känns bökigt. Har ju ändå klarat mig utan det dom sista 4a veckorna, så klarar mig nog med lite tejp runt fingret ett tag till 😉. Sen fick jag remiss till sjukgymnast. Där hoppas dom att man kan hjälpa mig att träna upp handen så mycket som möjligt. Nerverna kan kanske börja funka lite mer då och styrka, samt motoriken kan ev bli lite bättre.

Han trodde däremot aldrig jag får 100% känsel eller 100% funktion tillbaka i fingret. Kan ju inte säga annat än att jag blev aningen besviken. Att inte ha känsel gör mig inte så mycket, men att inte kunna få tillbaka full funktion gör mig grymt besviken. Det är ju ändå min högerhand vi pratar om. Jag är extremt högerhänt 😂. Kan nästan inte göra någonting med vänsterhand. Jag har absolut ingen finmotorik när det kommer till vänsterhanden. Så att förlora så mycket av funktionen i högerhanden känns tungt. 

 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0