Skogshuggardag igen.

God kväll. Idag kom mamma och Johnny hit igen.  Mamma passar barnen och vi andra fortsatte jobba borta på tomten. När jag skriver tomt så tänker nog många av er en lite vildvuxen markplätt. Lite sly och vildvuxna hallonbuskar kanske. Bara GLÖM den tanken. Den tomt vi har är en skog. En skog som inte blivit gallrad någongång. Därav växte det en miljard träd (ca 10meter höga) precis överallt. Runt dessa träd växte sly och buskar lindade som en välsydd halsduk ca 2-3 meter högt. Man kunde från början, helt enkelt inte se 2 meter framför sig. Så vi har röjt och röjt å eldat och röjt. Först var prio att få röjt vägen in och där huset skulle stå. Nu har vi kommit så långt att vi röjer där "gräsmattan" ska hamna. Vi behöver dock fylla upp marknivån mycket på baksidan av huset. 
 
Så detta med att röja är det jobb som jag och Johnny fixar. Jimmy är ju den som kan köra grävmaskin så han får pyssla med det. 
 
Tog lite bilder på det vi gjort idag. Allt ris som blir när man  sågar ner skog dras till en hög och eldas. Alla stockar som blir, bär jag till en annan hög. Blir senare arbete att såga dem till ved.
 
 
Ja ni kan ju se på bilderna hur skogen ser ut. Det har alltså varit såhär på större delen av all vår mark.
Som sagt, Johnny sågar och min lott är att släpa och bära bort allt.
Jag har idag gjort så många squats och marklyft att mjölksyran i röven, låren och knäna skojar man inte bort. Och träningsvärken i underarmarna har redan börjat infinna sig. Sist så avslutade jag ju med att krossa ena fingertoppen. Jag tejpade och lindade det fingret rejält idag. Knödde ner näven i en av Jimmys stora handskar. Har funkat helt ok men jag har ju inte kunnat bära ordentligt med högerhanden. Så blir intressant att se vilka oanvända muskler jag kommer ha träningsvärk i imorgon då jag burit lite galet.
 
Denna mannen säger jag bara. Min plastfarsa. Han är helt fantastisk! Gång efter gång ställer han upp och hjälper oss. Vi hade inte ens kommit hälften så långt utan honom. Vem vet, snart kanske han går i pension på riktigt och då kan han ju vara här ännu mer om han vill 😉. 
Liten del av vårat lilla kalhygge. Tänk att här skall vi i framtiden ha en trädgård.
 
Nu är det pizzatajm och lördagsmys med Kidsen. Bye!
RSS 2.0