Samma samma

Idag kör vi samma upplägg som igår. Ute från morgon till kväll. Dock hade vi hjälp av min mamma som kom ut till oss. Vi får ju så mycket mer gjort när barnen inte behöver vara varje minut med oss. Dom älskar ju när mormor är hör så dom klagade inte heller.
 
Eftersom vi fick barnpassning idag passade vi på att göra markarbete borta vid huset. Jimmy sitter säkert i grävmaskinen och jag fick följa paddan.
Nu är marken utanför groventren packad och färdig för nästa lager material.
 
Jag han snickra lite på trappan innan det blev allt för kallt. Måste helt klart erkänna att detta kan vara det bästa verktyget vi nånsin köpt. Min bästa vän för stunden 😉.
 
Glad påsk!

En ledig dag helt i min smak.

Hej hoppas att ni haft en lika härlig fredag som vi haft.
Började dagen med att jag fick lite sovmorgon. Hur härligt är inte det! Helt magiskt.
Sen har vi ju fint väder så vi har spenderat precis hela dagen ute. Äntligen slipper vi sitta inne och stirra på dessa fyra väggar. 
 
Vi påbörjade ett av våra "påskprojekt". Bygga en trappa till groventrén. Den kommer bli så bra...å stor 😂. Jag har gjort en ritning så rent teoretiskt vet jag ju hur lång och bred den blir. Men det är ändå svårt att visualisera, hur det faktiskt kommer se ut när den är klar. 
Detta skall bli översta platån. Sedan blir det trappsteg på alla 3 sidorna. Jag har valt att ha djupa trappsteg. Jag vill kunna ställa blomsterarrangemang och gillar tanken på att man kan sitta i trappan. Inte för att jag egentligen tror att jag kommer sitta där i skuggan å stirra in i garaget....men ändå så gillar jag den typen av trappor. Och utrymme på tomten har vi ju gott om så då får det bli en mega trappa helt enkelt.
Saga var nöjd, imponerande länge med att sitta i vagnen och bara titta på.
 
Men hon tyckte nog inte det var så givande så hon tog en liten powernap.
 
Grabbarna lekte bra ihop ute medans vi grejade. Mio utnyttjade sista snön och åkte full fart.
 
Felix gillar inte att åka pulka. Han hade fått för sig att det var nödvändigt att släpa med sig skottkärran upp till Mio i backen. Som han slet, men upp kom den. Här ger vi inte upp i första taget.
 
Jimmy grejar oxå förfullt med markarbetet runt huset. Mycket är det som skall göras. Framför allt känns det viktigt att få bort så mycket som möjligt av alla farliga gropar m.m. innan vi flyttar dit. Kan ju visa er någon mer bild nu ifrån övervåningen oxå. Såhär ser för tillfället vårt badrum ut.
Visst känns det mysigt 😉.
 
Här står jag utanför Fannys rum och tar kortet. Till höger ser ni barnens tvrum. Längre fram ser ni Mios rum till höger och Felix rum till vänster. Ovanför Mios rum ser ni öppningen till sovloftet.
Ja dom har lite kvar att fixa så jag hoppas verkligen dom hinner klart i tid.
 
Nu står fredagsmys med Kidsen på schemat. När dom sen sover, planerar jag hinna måla skobänken ytterligare en vända.
 
Sköt om er! Och glad påsk 💜

Liten och trött...gammalt Blir nytt

Hej känner ni vad härligt det är med ljusare kvällar? Jag bara älskar det. Tänk att så lite som en timme eftermiddagsljus kan göra sådan skillnad för humöret. Jag har ute med barnen några timmar i eftermiddags. När dom började bli för kalla så gick vi in och åt ett mellanmål. Detta är vad som mötte mig några sekunder efter att Felix förflyttat sig från bordet till soffan.
 
Ja det tar på krafterna att vara ute 😍.
 
Ikväll strök jag (förhoppningsvis) sista lagret med färg på sagas skrivbord. Så då var jag nere i källaren och letade fram nästa projekt. En skobänk som jag hade för många många år sedan. Just nu passar färgen inte riktigt in i vårat kommande hem så den skall få en makeover. Så här såg den ut för en stund sedan.
 
Såhär ser den ut nu. Jag fick lite experthjälp av Mio. Allt tur jag har honom 😍.
 
 Denna kommer behöva många strykningar med färg så den blir inte klar än på länge. Jag kan bara måla på kvällarna när saga somnat för hennes hjälp är inte riktigt lika uppskattad som Mios 😉. Men jag visar er sedan när sen är klar. 
 
Nu ska jag slå ner baken i soffan och njuta av tystnaden. Ta hand om er! Glöm inte att ni är underbara 💋. 
RSS 2.0