Roadtrip till gbg

Ja idag blev det massa shopping. För att vi ska både orka och att det ens ska vara någon idé för oss att åka till ikea, krävs det lite planering. Målet denna gång var att köpa hem Garderobsinredning till sovrummet, inredning till badrum, köksblandare och garderob till entrén. Vi skulle även titta på lite andra lösningar till tvättstugan m.m.
Till garderoben i sovrummet har vi valt Ikeas inredning "Algot". Denna ritade vi i datorn hemma och skrev sedan ut en komplett plocklista som vi tog med. Supersmidigt i deras ritprogram. Samma gjorde jag med badrumsinredningen. Vet man vad man vill ha är det skönt att slippa stå där i butiken sedan och skriva upp plockplats på varenda liten pryl.
Sedan kom vi till garderoben i entrén. Vi tänkte oss Ikeasmodell "pax". 2 meter med skjutdörrar.  Självklart trodde jag det skulle vara lika lätt att "fixa ihop" dessa i datorn hemma oxå. Det var det INTE. Bilderna dom har på själva skjutdörrarna är så dåliga så det går ju inte se hur dom ser ut. Jag tappa tålamodet direkt 😂.
 
Nu var 1a delen i planeringen klar. Nu återstod endast att boka släpkärra och fixa barnvakt. Kärra finns ju på tappen att hyra och mormor passar mer än gärna Kidsen. Så upp tidigt i morse. Fixa iordning oss alla. Packa övernattningsväska (vi fick lyxen att barnen sover över). Äta frukost, hämta kärra, packa in barn plus bröte i bilen. Lämna av barn och bröte hos mormor. Sen platta i matta ner till götet.
Vi åkte först till bauhouse för att köpa duschväggar, entrétak och köksblandare. Dom hade inget av det vi skulle ha. Entrétaket var dessutom jättefult så nu får vi börja om och leta igen. Dessutom hade dom inte på långa vägar tillräckligt med personal. Så jag tröttnade på att vänta. Köper det vi ska ha i någon annan affär istället. 
 
På Ikea däremot var det massor med personal och massor med besökare. Vi behövde ju endast hjälp med att fixa allt till paxgarderoben. Jag tänkte att det kommer väl ta halva dagen att få hjälp med det eftersom det var så mycket folk. Men Så fel jag hade. Vi tog en nummerlapp och några minuter senare var det vår tur. Han visade vad som fanns. Vi pekade på vad vi ville ha. Han knappa in allt i datorn och puff så hade vi en plocklista i handen. DET  kallar jag snabb och bra service. 
Totalt sett tror jag vi har behövt prata med 5st av ikeas peronal idag och dom har varit så trevliga allihopa. Hoppas verkligen dom känner sig uppskattade på sitt jobb. Att få ett så trevligt bemötande gjorde definitivt mitt ikeabesök så mycket bättre. Jag gillar ju inte att shoppa och får jag då ingen service heller så "lackar ja ur" och åker hem 😉. 
 
Nu har vi ju lite att börja montera ihop. 
 
Skönt att ha något att göra inne i allafall, nu när det vita fluffet ute vägrar töa bort 😂.
 
Det var lite av dagens bravader. Nu har vi varit hemma en stund. Ni anar inte vilket lugn det är här hemma nu. Troligtvis inte riktigt lika lugnt i viskafors (hos mormor). Men dom är ju pensionärer så dom kan behöva lite liv och rörelse ibland 😘. 
Nu blir det dusch och lite fix sen skall vi tassa in till stan. Äta lite gott och försöka hålla oss vakna längre än tio. 
Sköt om er gott folk!!
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0