Ärliga och enkla eller missnöjda och bittra?

Gårdagen gjorde jag så lite "måsten" som möjligt. Bara var med mina barn och jimmy. Fy sjutton va skönt det va.
Jag älskar verkligen umgänget av mina barn. Visst är dom jobbiga många gånger. Dom ger mig ganska många gråa hår, men samtidigt...dom är så enkla och genuina. Ärliga i det dom känner. Ena stunden är dom arga, ledsna, besvikna, rastlösa, gosiga, spralliga, busiga eller oändligt glada.
Det låter, dumma mamma... snälla mamma...mamma, mamma, mamma...älskar dig mamma. Ja allt under en och samma dag (eller timme). Massa känslor på en och samma gång, men ändå helt ärliga.
Just dessa egenskaper som barn har, älskar jag. Ärliga, raka och enkla i sin kommunikation. Men när går då dessa fantastiska egenskapern över? För visst är inte vuxna så ärliga och enkla? När övergår vi till att bli komplexa?

Många gånger känner jag bara att mäniskor är så himma jobbiga. De tar så mycket energi. Visst fattar jag att mycket beror på deras egna trötthet, missnöje i deras egna liv och annat negativt. MEN måste man då projicera denna bitterhet på hela sin omgivning. Jag avskyr skitsnack och "förvrängningar" av sanningen. Oavsett om det är bitterhet, missnöjdhet, avensjuka, överlägsenhet eller någon annan värdelös egenskap som är den bakomliggande faktorn så blir jag så trött på att ha detta i min närhet. Jag fattar helt enkelt inte hur folk orkar bry sig så mycket om vad andra gör, säger eller inte säger m.m. 

Helt ärligt, jag har fullt upp med att hinna med mitt eget liv så den tiden jag avsätter (vilket är på tok för lite), till att socialisera med andra hade varit så mycket bättre om alla bara tagga ner och var lite mer enkla. Skippa allt drama, var glada och bara hade roligt.
Hur orkar ni överanalysera och läsa in sådant som inte ens finns i allt?

Jag gillar att köra med öppna kort. Rak kommunikation med ödmjukhet är (enligt mig) en av de bästa egenskaperna man kan ha. Visst är det inte alltid lätt, men herregud vad mycket lättare livet skulle bli om alla bara skippade skitsnackandet.
Om folk va lite mer ärliga, skulle man slippa fundera på om dom har någon bakomliggande tanke i allt dom gör/säger.

Så vad vill jag då komma med detta inlägg.
Jo gott folk, SLAPPNA  AV!
Livet behöver inte vara så krävande. Bara uppskatta dem du har omkring dig. Man behöver inte tycka lika. Man behöver absolut inte gilla alla. Men jag lovar, livet blir så mycket lättare om man bara struntar i intrigerna för en stund.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

This is my story

Roddar livet med fyra barn, jobb som arbetsledare, träning och allt därtill. Älskar att hålla mig aktiv och rastlösheten är alltid nära ✨

RSS 2.0