Tankar... 🤔

Ett barns tankar är nått som kan få mig att oxå börja fundera och ibland känna mig korkad.
Jag anser mig själv som ganska bildad. Har studerat mina 9år i grundskolan, gick en bra utbildning på gymnasiet (nvna), studerar till ekonom på högskolan och så några års livserfarenhet på det.  ÄNDÅ kan min 4a årings tankar ge mig huvudbry 😂. 
 
Han är inne i en period nu där han har mycket funderingar och mycket tankar. Ska ge er lite exempel så förstår ni vad jag menar.
Mamma, hur kommer vi upp till aragon (vår katt) i himlen? Hur långt är det dit? Hur kan han vara både där och i marken? (Vi begravde honom) men mamma, vad är en själ?
Mamma, varför går myrorna på rad?  
Mamma, vart bor tomten?  Hur kan han ge alla presenter samtidigt? 
Mamma, vart tar rymden slut?  Mamma, hur stor är rymden?
 
Ja ni ser, funderingarna och frågorna tar aldrig slut. En hel del frågor går ju svara på men en del får jag lixom inte till något realistisk svar. Utan istället har min 4a åring lyckats få mig att även jag börja fundera. Ja varför går alltid myrorna på rad 🤔 eller hur förklara man egentligen vad en själ är? 
 
Många av hans funderingar kommer just när vi nattar. Och ofta slutar det som idag, med att han sover å kvar sitter jag och fortfarande funderar på hur jag ska hitta realistiska svar 😂
RSS 2.0