Min lediga fredag.

Hej
Vilken härlig dag det blev. Kanske lite för kallt på förmiddagen för min smak, men resten av dagen har till och med jag spenderat i shorts (och långtröja).
Vi har bara softat och grejat hemma hela dagen. Vi har haft så otroligt mycket inplanerat på veckorna så väldigt skönt att ha en "bara va dag".
Jag har faktiskt lyckats gå mina 10000 steg idag, här hemma i trädgården. Jag har alltså knallat omkring ca 7km på min egna tomt 😊.
Började dagen med att klippa gräset. Det tog några timmar men fint blir det. Jag lyckades på något sätt få startmotorn att hänga sig, så nu måste jimmy skruva isär (våran relativt nya) gräsklippare och fixa det innan jag kan använda den igen. MEN han behöver ju inte känna någon stress, dröjer ju säkert 2-3 dagar innan gräset ska klippas igen 😂. Jag gödslade nämligen förra helgen så gräset trivs här hemma nu.
 
Barnen gillar ju som vi, att vara ute. Dom leker, cyklar, busar, bråkar och stundtals både hjälper och själper dom oss. Jimmy har kapat marksten och gjort färdigt våran gång. Han fick utmärk hjälp av barnen när dom skulle sopa ut stenmjöl mellan plattorna.
 
Den fick han lika bra hjälp när han tvättade bilen 😂. Superskönt för mig när barnen bara vill vara med pappa. Däremot hjälpte dom mig en hel del när jimmy var iväg och besiktigade husvagnen. 
 
Jag krattade löv, barr och bös mellan träden i våran dunge. Jösses vad mycket barr å pinnar det var. Note to myself: kratta INTE barr m.m. i foppatofflor, Sjuk orutinerat.
 
Efter någon timmes krattning kunde jag plantera alla påskliljor vi köpte i våras. Ska bli kul och se nästa vår om det blir fint eller inte. Jag brukar göra så med dem jag haft i krukorna. Likadant med andra perenna vårblommor. 
 
Resterande tid idag har jag lagt på matlagning och på att klyva ved. Känns som att veden aldrig tar slut. Jag fick hjälp en stund av barnen. Just när det kommer till att klyva ved så tycker jag nog mest dom små barnen själper mer än vad dom hjälper. Men samtidigt så vill jag uppmuntra till en aktiv livsstil så dom får ändå vara med och lära sig. 
 
Det har börjat växa lite smått i stenlandet vi gjorde.
 
Snart finns det smultron att plocka.

This is my story

Roddar livet med fyra barn, jobb som arbetsledare, träning och allt därtill. Älskar att hålla mig aktiv och rastlösheten är alltid nära ✨

RSS 2.0