Badtime med mina badankor

Igår åkte vi som sagt till badhuset. Ett badhus ingen av oss besökt tidigare, och jösses så bra det var för barn. Inget stort badhus men fanns gott å väl allt man behöver. Det var varmt i både luften och i bassängerna. Fanns rutschkanor till olika åldrar, massa flytleksaker så som madrasser i olika former. Ett eget litet lekland för mindre barn med massa badleksaker,  rutschkanor, grotta, bro, saker som det spruta vatten ur lite här å var och mycket mer. Hela familjen gillade det verkligen. Å bäst enligt mig är att jag slapp frysa ✌ Badhuset ligger även nära oss så dit kommer vi åka igen.
 
Efter en heldag i badhuset så var vi alla rejält slut men då vi redan bestämt med farmor/farfar och farbror att vi skulle gå en maschallpromenad på kvällen så vart det ju bara att hoppa i ytterkläderna å ut igen. Det var engentligen lite för lång runda för barnens trötta ben men trevligt ändå. Serverades lite glögg å pepparkakor efter halva rundan. Fast jösses vad dåliga vi va på tipspromenadsfrågorna! Knappt så vi klarade av barnfrågorna 😂
 
Som några av er vet så bor vi på gård, detta innebär ju en del extra fix. Så när familjen väl kommit hem, alla fått i sig kvällsmat och barnen lagt sig var det bara att dra på sig stallkländerna och ut å ta hand om djuren. Å givetvis vägrade hästarna komma när de skulle in 😴 så där stod jag i regnet/blåsten och fick klafsa runt i leran... kan säga att just då var dom väldigt billiga 😂
Vi har även några höns så efter hästarna blivit nattade gick jag förbi dem. Där låg ett gäng ägg å väntade. Är allt lite trevligt att kunna plocka sina egna ägg här hemma 😊 
 
 
Som ni ser får vi lite blandad kompott av ägg. Allt från dvärgägg till stora. Allt från vita till beiga till gröna i olika nyanser.
 
//ingela

Gårdagen

God morgon!
Gårdagen bestod mestadels av plugg för min del. Lär göra så de närmaste dagarna också. Men fick tillbaka resultatet på slutprovet i marknadsföring igår å det var ett topp resultat 👍 så skönt varje gång en kurs är avslutad!
Ja vad han vi med mera, vi gick en promenad och fanny red med på sin lilla pony. En riktigt pigg, busig och envis liten pony 😉
 
Nu skall vi packa ihop och bege oss till badhuset en stund 😊
Sköt om er!
 
//ingela

Julen 2016

God morgon! Sitter här trött i soffan ihop med de minsta barnen å tittar på smurfarna. Fantastiskt bra program 😉 men barnen är lugna å nöjda i allafall så jag tänkte passa på å berätta lite hur våran jul har varit hittills.
 
Dan innan julafton är vi alltid hos systeryster, äter massa gott, spelar bingolotto, ungarna leker å har vi tur så tittar tomtemor å tomtefar förbi med någon liten julklapp oxå. 😊 Alltid lika uppskattat av barnen. Mio tror nämligen att wilmas tomte är den riktiga tomten så för honom är det särskilt spännande😍.  
 
Mio älskar att leka doktor och fick doktorssaker + kläder av tomten, han blev mycket nöjd 😁
 
 
En annan fundering angående bingolotto, hur kan man lyckas köpa bara nitlotter!!! Sjukt tråkigt tycker jag. 👎
 
Så kom då äntligen julafton!!! Som barnen längtat å väntat. Dom var givetvis uppe tidigt å tittade i sina julstrumpor. Visst hade tomten gått förbi där under natten och lämnat ett litet paket. 
Hos oss börjar vi med att äta frukost och så öppnar barnen sina julklappar vi har till dom här hemma.
 
Vi firar resterande jul hos släkten så blir lite för mycket paket att släpa på om inte en del skulle öppnas hemma. 
 
Så har vi fixat till oss, packa bilen och är påväg till första stoppet...mormor.
glada å förväntansfulla barn!
 
Hos mormor firas det julafton ordentligt, mycket mat,  dryck, syskon, respektive, kusiner och även här kom tomten förbi en sväng med julklappar till barnen. 
Felix har vid det här laget blivit riktigt förtjust i tomten, han stod å ropa heeej heeej så fort han fick se honom komma 😂 han är smart den grabben å fattade fort att den röda gubben kommer med paket, å paket va väldigt roligt att öppna.
 
Ingen risk att man gick hungrig ifrån mormor men eftersom vi har ett julfirande till att hinna med på julafton så vart det efter några timmar dax att säga tack för oss! 
Så packa in allt i bilen igen å iväg till farmor istället. Där blev det att kolla kalle anka, fika och visst kom tomten även dit med lite paket 😂.  Han har haft fullt upp den där tomten 🙈. Men barnen vart lika glada denna gång och även vi vuxna hade visst varit snälla i år 🤔.
 
Här spenderade vi resten av kvällen innan vi trötta, mätta och mycket nöjda packade in allt i bilen en sista gång och åkte hem!! 
 
Detta var en liten inblick i hur våran jul sett ut. Vi firar ju fler dagar men Juldagen och annandagen får komma i ett senare inlägg.
Man blir ganska slut efter dessa intensiva 4dagar men jag är så tacksam för alla underbara barn och vuxna som vi har, att fira jul med så lite trötthet kan jag stå ut med 💜.
Hur har eran jul sett ut? 
 
//ingela
RSS 2.0