Så bortskämd 😍

Hej hur har ni det? 
Ibland kommer det över mig hur himla bortskämd jag är. Bortskämd är ju ett ord som klingar väldigt negativt hos många. Själv anser jag att det är ett ord med både positiv och negativ innebörd beroende på hur du använder det. Jag är inte bara bortskämd med en underbar familj som ställer upp i alla lägen. Jag är även bortskämd med att ha de bästa vänner man kan tänka sig. 
Det är sån lättnad att omge sig med vänner som är älskvärda, lättsamma och ärliga. Att man inte behöver höras varje dag men ändå är allt som vanligt när man väl har tid att ses. 
 
(Varning för skryt)
När vi kom hem i söndags stod en leverans av skoställ på trappen. Vi har väldigt lite plats för skor vid groventren. Allt låg jämt i en hög mitt innanför dörren. Detta har stört mig sen vi flytta in, men jag har inte hittat något skoställ som passade in måttmässigt. Detta satt vi och pratade om senast ett par vänner var här och hälsade på.  
Jag berättade om min önskan att få platsbyggda måttanpassade skoställ på väggen. 
Inga problem säger lina. Det fixar jag på rasten. Fram med tumstock, papper och penna. Vi mätte och jag ritade en liten skiss på hur de skulle se ut.
 
I fredags messa hon ang materialet och i lördags lämnade hon dem på trappen. 
HUR bortskämd är man inte som har sådana vänner 😍. Tusen tack lina!!
 
Nu är dom uppsatta och så här bra blev det. Vad tycks?
 
Ni ser ju hur smalt det är. Inte lätt att hitta skoställ då. Nu när dom sitter på väggen blir det även väldigt lätt att städa golvet.
 
Vi har ju både skoställ och skogarderob vid finentrén så här behöver endast vardags skorna få plats.

Söndagsfix hemma

Barnen tog givetvis inte sovmorgon i söndags heller. Tänk den dagen när jag kommer få vara den som väcker dem. Men det positiva är ju att dagen blir väldigt lång och vi får mycket gjort.
 
Så vad gjorde vi? Jo vädret var ju bra så vi höststädade och grejade ute. Eldade, röjde skog och fixade med veden.
 
Denna dungen har blivit en plats vi ställt grejer på. Även veden som är kvar att kapa/klyva ligger där. Målet är att denna skall vara helt uppröjd innan vintern.
 
Vi har alltid barnen med oss ute när vi grejar. Inte helt lätt men dom hjälper till så gott dom kan (eller själper, beror på hur man ser det).
 
Gott att kunna ta en fikapaus i vagnen.
 
Det har ju blivit kallt nu, vilket innebär mys framför kaminen. Så vi satte ihop grinden och fick den på plats.
Nu kan vi elda för fullt 😍. 

Stockholmsweekend del 2

Go kväll. Nu ska jag ta mig tid att berätta resten av vår resa.
Fredagen startade vi med en tidig frukost. Barnen envisades ju med att som alltid vakna alldeles tidigt. När alla andra skulle äta frukost följde vi med och tog ytterligare en kaffe. 
Denna dagen fyllde svärfar/farfar år. Detta firades med skumpa och presentöppning ute på däck. 
 
För en gång skull får jag visa bilder här på fanny.
 
Alla ville vi ju hinna se så mycket som möjligt under dagen så snabbt packa vi iordning oss och tog färjan över sundet igen. Först blev det ett besök på aquaria.
 
Först kommer man in i en liten regnskog. Där skiftar det från dag till natt med åska och spöregn. Både fint och spännande för barnen.
Fisken är lika stor som felix. Stod många varningsskyltar att dom bitts. Vem sjutton får för sig att sticka fram fingrarna till en fisk på 1meter.
 
Dessa sjöstjärnor var som båda mina händer ihop i storlek. Barnen hade riktigt svårt att förstå att alla dessa "konstiga saker" faktiskt var riktiga djur. Det fanns fiskar, ålar, sjömaskar, kräftdjur, groddjur, ja extremt mycket olika prylar som lever i vatten helt enkelt. Dom är fina att titta på men jag blir lite äcklad när man tänker på vad som finns i vattnet när man badar.
Dessa "hitta nemo" fiskarna tyckte barnen om. Ja och drakfisken oxå. Den är tydligen rejält farlig eller elak 🤔.
Lite lockande är det faktiskt att försöka klappa dessa lite mindre fiskar. Men alla höll händerna i styr.
 
Nästa stopp på resan blev vasa museet. Detta uppskattades mest hos oss vuxna. Fanny tyckte det var intressant men de andra tröttnade fort.
Både lite skrämmande och coolt att dom lyckades bygga dessa båtar på den tiden med de verktygen dom hade.
Båten är verkligen enorm.
 
Ja sen tog vi spårvagnen till t-centralen. Där lyckades vi hitta rätt pendeltåg som tog oss till solna. Nästa destination var mall of Scandinavia. Ett STORT köpcentra.
Dessa två filurer spenderade större delen av dagen i vagnen. Dom gick lite granna men är inte lätt för dem att hålla stockholmstempot.
Lite lunch och lite shopping senare tog vi kollektivtrafiken tillbaka igen. Bara att åka tunnelbana/pendeltåg/spårvagn och båt är en upplevelse i sig. Vilket stressat folk det är där. Alla är påväg någonstans, de flesta grejar med telefonen och jösses vad påsprungen du blir om du inte håller samma tempo.
 
Kvällen spenderade jag och saga i hytten då hon blev dålig. Resten av gänget åkte till restaurangen och firade farfar.
 
På lördagen strosade vi runt i gamla stan några timmar. Vi tittade även in slottet lite när vi gick förbi.
Detta är nog enda sidan av slottet jag tycker är fin. Den romerska arkitekturen faller inte mig helt i smaken. Jag tycker den känns platt och kantig. Jag föredrar slott med mycket torn och runda former. "Sagoslott" ä mer min grej.
 
Vid 14.40 tog vi tåget hem igen. Å va skönt det var att komma hem. Resan har varit underbar men jösses vad trötta vi var allihopa. Så mycket intryck och så mycket promenerande från morgon till kväll tär på en. Vekligen på barnen. 
 
Sammanfattningsvis blev det en mycket bra resa. Och jag kan konstatera, att jag uppskattar lugnet och tystnaden vi har här hemma enormt mycket.
RSS 2.0